מאמרי בית הדין
פיטורי עובד הינו הליך מורכב שיש לבצעו ברגישות ולאחר חשיבה מרובה. על המעסיק לבחון אלטרנטיבות אחרות בהן תתאפשר העסקתו, ולראות את הפיטורין רק כמוצא אחרון
האם ניתן לפטר בע"פ או שצריך שטר ב)- האם עובד חולה זכאי לקבל את שכרו, ג)- אם פועל ממש כמו עבד ואין בו הונאה.
לפי החוק, לא ניתן לפטר עובד לפני עריכת שימוע. על המעסיק לשלוח לעובד בכתב את הנימוקים לכך שכעת הוא שוקל לפטר את העובד.
נאמר בגמרא: "כל המעלים עיניו מן הצדקה - כאילו עובד עבודת כוכבים". האם בכל פעם שאדם רואה עני המבקש צדקה - יש חובה לתת לו צדקה? ואם כבר הוא נתן צדקה למקום אחר האם נחשב למעלים עיניו מהצדקה.
לפעמים נוזלים נכנסים לריאה, ויוצאים מהנקב וכך נוצרת הסירכא, שהיא כמו חוט קרומי הנראה כמו ריר, וזה נקרא בשר לא חלק. במאמר זה תובא הקדמה כללית לדיני טריפות וכן עיקרי דעות הפוסקים בדיני ריאה חלקה.
שינה חשובה לתפקוד הפיזי והנפשי של האדם. במהלך השינה המוח מעבד את כל מה שעבר על האדם במהלך היום, גם מערכות הגוף נחות ומתרעננות בשינה.
עובד שפוטר זכאי לקבל פיצויי פיטורים בסך שכר של חודש אחד עבור כל שנה שבה הוא עבד, זאת כפיצוי על כך שהוא איבד את מקור פרנסתו.
בכדי לפטר אישה בתקופת ההיריון והלידה - יש צורך להגיש בקשה לממונה מטעם שר הכלכלה פיטורין ללא אישור - לא תקפים ואף נחשבים לעבירה פלילית.
מה יחס ההלכה להעלמת מיסים, כתיבת תלושי שכר פיקטיבים, הברחת מוצרים במסלול הירוק בנתב"ג, ובאופן כללי האם גניבה ממוסדות המדינה יותר קלה מגניבה מאדם פרטי.